ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ SITE

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή αρκεί να ακολουθήσετε πέντε (5) βήματα:

Βήμα 1
α)
Θα χρειαστεί να μας δώσετε τον κωδικό εξουσιοδότησης για κάθε domain που έχετε (πχ αν έχετε 5 domain θα χρειαστεί να μας δώσετε 5 κωδικούς). Τους κωδικούς εξουσιοδότησης θα τους βρείτε στον τεχνικό που σας υποστηρίζει μέχρι και σήμερα ή στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα domain - hosting σας. Αν θέλετε να σας υποδείξουμε εμείς που πρέπει να απευθυνθείτε ενημερώστε μας στο info@diadiktuo.eu ποια ειναι τα domain σας. Τα domains με κατάληξη .gr μεταφέρονται ΔΩΡΕΑΝ (αρκεί να μην λήγουν. Αν λήγουν θα πρέπει κατά την μεταφορά να ανανεωθούν ταυτόχρονα με το σχετικό κόστος).

β) ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το domain σας έχει κάποια άλλη κατάληξη ΕΚΤΟΣ .gr (πχ .com, .eu, .net, κλπ κλπ) τότε επιπλέον στα παραπάνω πρέπει να:

- Επικοινωνήσετε με τον τεχνικό ή την εταιρεία σας να ξεκλειδώσει το domain μέσα από το ειδικό Panel διαχείρισης που διαθέτει και να ρυθμίσει το status του domain να δείχνει ΟΚ ή ACTIVE και ΟΧΙ "REGISTRAR-LOCK" ή "clientDeleteProhibited" ή "clientTransferProhibited" ή "clientUpdateProhibited".

- Να ορίσει σαν e-mail τεχνικού και διαχειριστή το info@diadiktuo.eu ή οποιαδήποτε δικό σας e-mail αρκεί να έχετε αμεσότητα ώστε να εγκρίνετε την επιβεβαίωση που θα σταλεί από το παγκόσμιο μητρώο ονομάτων (θα πρέπει να έχετε το νού σας μηπως η ειδοποίηση πάει στα ανεπιθύμητα - spam).
SOS: Ενδέχεται το παγκόσμιο μητρώο ονομάτων να στείλει επιβεβαίωση, στο παλιό e-mail ιδιοκτήτη για την έγκριση της αλλαγής του e-mail ή την μεταφορά του domain στην νεα εταιρεία μέσα σε επτά (7) έως δεκαπέντε (15) ημέρες. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και να εγκρίνετε στο διάστημα αυτό με σχετικό σύνδεσμο (link) που θα σας έρθει, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να γίνει καμία αλλαγή ή μεταφορά. Θα πρέπει να ελέγχετε συνεχώς και ανά διαστήματα τα email σας καθώς και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spam).

- Να σας δώσει τον κωδικό εξουσιοδότησης (epp code)

- Το domain σε αυτές τις καταλήξεις ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ και υπάρχει κόστος μεταφοράς όσο αναφέρεται στον τιμοκαταλογο μας και ταυτόχρονα ανανεώνεται για ένα (1) έτος.

Σημείωση: Αν δεν επιθυμείτε να μεταφέρετε το domain στο diadiktuo.eu και θέλετε να μεταφέρετε όλα τα υπόλοιπα, τότε θα πρέπει στο domain που διατηρείτε στην άλλη εταιρεία, να ορίσετε τα DNS που θα σας ενημερώσουμε, για να μπορέσει να συγχρονίσει. Επικοινωνήστε στο info@diadiktuo.eu για να ενημερωθείτε.

 

Βήμα 2
Θα πρέπει να μας στείλετε τους κωδικούς cpanel ή plesk ώστε να κατεβάσουμε το site σας backup. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να δωθούν οι κωδικοί cpanel ή plesk, τότε θα πρέπει να μας σταλούν στο info@diadiktuo.eu με μορφή .zip όλα τα αρχεία και η βάση δεδομένων του site σας (Αν ο όγκος του site είναι πολύ μεγάλος θα πρέπει να στείλετε τα αρχεία μέσω των υπηρεσιών We Transfer ή Sendspace ή PCloud που υποστηρίζουν μεγάλο όγκο αρχείων). Αν το site σας είναι στατικό θα πρέπει να σταλούν μόνο τα αρχεία καθώς δεν υπάρχει βάση δεδομένων. (Τους κωδικούς αυτούς θα τους βρείτε στον τεχνικό ή την εταιρεία που σας υποστηρίζει μέχρι και σήμερα).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση που το site σας είναι φτιαγμένο με τεχνολογία .ASP ή .ASPX παρακαλουμε ενημερώστε μας ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, καθώς απαιτείται άλλη διαδικασία και χρειάζεται windows server για να δουλέψει το site σας (Αν το site σας είναι φτιαγμένο με τεχνολογία .ASP ή .ASPX, θα το μάθετε από τον τεχνικό ή την εταιρεία που σας υποστηρίζει μέχρι και σήμερα).Βήμα 3
Θα πρέπει να μας στείλετε τον σύνδεσμο και τους κωδικούς πρόσβασης του admin url (πχ www.test.gr/admin) αν υπάρχει. (Τους κωδικούς αυτούς θα τους βρείτε στον τεχνικό ή την εταιρεία που σας υποστηρίζει μέχρι και σήμερα).

 

Βήμα 4
Θα πρέπει να μας στείλετε FTP account μαζί με τους κωδικούς πρόσβασης (Τους κωδικούς αυτούς θα τους βρείτε στον τεχνικό ή την εταιρεία που σας υποστηρίζει μέχρι και σήμερα).

 

Βήμα 5
Εαν υπάρχει εταιρικό e-mail (πχ info@test.gr) θα πρέπει να σιγουρευτείτε αν τα e-mail σας τα διαβάζετε από webmail ή outlook. Θα πρέπει να μας ενημερώσετε για όλα τα e-mail που έχετε είτε προσωπικά (πχ 'test@yahoo.gr' ή 'test@gmail.com' κλπ κλπ) αλλά και για τα επαγγελματικά (πχ info@test.gr, κλπ κλπ).

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ θα πρέπει να πάρετε backup τα e-mail σας αν τα διαβάζετε από webmail ώστε να τα μεταφέρετε εσείς στον νεο server μετά την μεταφορά (η μεταφορά των e-mails γίνεται αποκλειστικά απο εσάς. Αν επιθυμείτε να γίνει από τεχνικό μας υπάρχει επιπλέον χρέωση κατόπιν συμφωνίας). Αν διαβάζετε τα e-mail σας στο outlook με πρωτόκολλο επικοινωνίας POP3 πρίν την μεταφορά πατήστε το κουμπί "αποστολή/παραλαβή" να "κατέβουν" τα e-mail "τοπικά" στον Η/Υ σας, αν τα λαμβάνετε μέσω IMAP θα πρέπει να κάνετε την διαδικασία backup.

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς θα σας σταλούν οι νέοι κωδικοί πρόσβασης των e-mail σας.
 
Σημείωση: Κατά την μεταφορά στο νεο server οι κωδικοί πρόσβασης που μας έχετε δώσει από την άλλη εταιρεία ή τεχνικό, δεν θα ισχύουν στον νεο server. Για λόγους ασφαλείας αλλάζονται και θα σας σταλούν οι νέοι. Επίσης σε περίπτωση που έχετε κρατήσει bookmark ή με απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα σας, ενδέχεται μετά την αλλαγή να εμφανίζεται μήνυμα "η σελίδα δεν βρέθηκε" ή "404 not found". Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε πλήρη εκκαθάριση του ιστορικού του περιηγητή σας.

Σημείωση 2: Κατά την μεταφορά στο νεο server και όσο διαρκεί αυτό, ενδέχεται ο client που χρησιμοποιείτε για να διαβάζετε τα e-mails (αν τα διαβάζετε με κάποιο πρόγραμμα πχ outlook) να προσπαθεί να συνδεθεί στον server χωρίς να είναι εφικτό. Αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα να μπλοκάρει η IP σας (στις τρείς (3) αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης στο email ή στο site σας, ο server μπλοκάρει την IP για λόγους ασφαλείας), να μην μπορείτε να λάβετε ή να στείλετε e-mails και να μην σας ανοιγεί ούτε το site σας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο info@diadiktuo.eu αναφέροντας μας την IP σας για να την ξεμπλοκάρουμε. Για να δείτε ποια είναι η IP σας, πατήστε ΕΔΩ.

 

Συντήρηση / Κατασκευή SITE (οποιαδήποτε πλατφόρμα είναι το site σας)

Η εταιρεία μας μπορεί να συντηρήσει το site σας σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν είναι, ακολουθώντας την ορθη πολιτική χρήσης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το site σας συντηρείται με την ίδια μεθοδολογία είτε είναι ΔΩΡΕΑΝ, είτε επι πληρωμή.

1. Αποστολή Υλικού
Στέλνετε σωστά το περιεχόμενο ή την ενέργεια που θέλετε. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

2. Τήρηση Ωραρίου
Παρακαλούμε να τηρείτε το εργασιακό ωράριο Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-14.00 (φυσική παρουσία στο γραφείο μας ή τηλεφωνικά). Εξυπηρετούμε στο συγκεκριμένο ωράριο και μόνο. Μετά το ωράριο υπάρχει βάρδια στο info@diadiktuo.eu

3. Aσφάλεια Server / Site
Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος ή πτώσης του server / site σας ή update, το γνωρίζουμε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ καθώς υπάρχει alert ασφαλείας στον τεχνικό που κάνει βάρδια (υπάρχει 24ωρος τεχνικός που κάνει βάρδια 24/7/365). Δεν χρειάζεται να μας καλείτε ή να μας στέλνετε, το ενδεχόμενο πρόβλημα το γνωρίζουμε και θα αποκατασταθεί άμεσα ή θα σας ενημερώσουμε εμείς αν απαιτείται παραπάνω χρόνος (υπάρχει αυτοματισμός e-mail / sms που θα λάβετε ή θα σας ενημερώσει ο τεχνικός χειροκίνητα αν το πρόβλημα είναι παραπάνω από 15 λεπτά).

4. Συντήρηση Ιστότοπου
Κατά την παράδοση του project επιλέγετε είτε να συντηρείτε μόνοι σας το site / εφαρμογή σας (λαμβάνετε εκπαιδευτικά εγχειρίδια) είτε να το συντηρεί η εταιρεία μας. Σε περίπτωση που επιλέξετε να το συντηρείτε εσείς, και στην πορεία ζητήσετε διευκρυνίσεις ή γίνεται απασχόληση τεχνικού σε πράγματα που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο χρήσης που έχετε λάβει, τότε υπάρχει χρέωση των ενεργειών που θα ζητήσετε. Αν επιλέξετε να συντηρεί το project σας η εταιρεία μας, παρακαλούμε να τηρείτε σωστά το πρωτόκολλο συντήρησης του site σας στέλνοντας με κατανοητό τρόπο την ενέργεια που θέλετε. Επίσης η εταιρεία μας ΔΕΝ πραγματοποιεί ποιοτικό έλεγχο του περιεχομένου που στέλνετε (υπάρχει δυνατότητα με επιπλέον χρέωση να γίνει αυτή η ενέργεια), για αυτό πρέπει να έχετε φροντίσει κατά την αποστολή του να είναι σωστό (πχ ορθογραφία κειμένων, resize εικόνων, κλπ). Απλή συντήρηση ιστότοπου ή e-shop εφόσον τηρείτε σωστά το πρωτόκολλο αποστολής δεν χρεώνεται. Σε περίπτωση που ζητήσετε ενέργειες που απαιτείται προγραμματιστική ενέργεια ή άλλη χρονοβόρα διαδικασία, τότε ενδέχεται να υπάρχει χρέωση κατόπιν συμφωνίας.

5. Eξυπηρέτηση αιτημάτων
Εξυπηρετούνται ΠΡΩΤΑ τα αιτήματα λειτουργικότητας ή SOS και μετά τα αιτήματα ροής, και απαντάμε σε όλα τα αιτήματα ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ (εφόσον έχουν σταλεί στο εργασιακό ωράριο, αλλιώς την επομένη εργάσιμη ημέρα).

6.Eπανασχεδιασμός Ιστότοπου
Όταν κατασκευαστεί ένα web site ή εφαρμογή δεν σημαίνει οτι θα υπάρχει για πάντα το ίδιο. Οι ανάγκες των τρίτων στοιχείων που εμπεριέχονται προγραμματιστικά (πχ αλγόριθμος google, update βιβλιοθηκών, cms update, κλπ) στο site ή την εφαρμογή σας, χρίζουν ανά διαστήματα αναβαθμίσεις. Προτείνουμε κάθε 2 έτη ανανέωση του web site ή της εφαρμογής σας, ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της πλατφόρμας και σε δεύτερο χρόνο για ανανέωση του εικαστικού.

7. Κοστολόγιο
Το κοστολόγιο διαμορφώνεται ανάλογα με τις δικές σας απαιτήσεις. Όσο επιθυμείτε - ζητάτε ενέργειες οι οποίες απαιτούν χρόνο και βαθμό δυσκολίας, τόσο αυξάνεται και το τελικό κόστος του project. Ενέργειες που ενδέχεται να ζητήσετε (γραφιστικές ή προγραμματιστικές) μετά την αρχική συμφωνία ή μετά την παράδοση του project ή κατά την διάρκεια του project που είναι σε εξέλιξη, ενδέχεται να επιφέρουν επιπλέον χρεώσεις. Τέλος τυχόν αναβαθμίσεις που μπορεί να προκύψουν από τρίτους κατασκευαστές (πχ αλγόριθμος google, update βιβλιοθηκών, cms update, κλπ) ενώ το project έχει παραδωθεί και έχει επιβεβαιωθεί η λειτουργικότητα του, αν δημιουργηθεί μια ενδεχόμενη δυσλειτουργία το diadiktuo.eu ουδεμία ευθύνη φέρει και ενδέχεται να επιφέρει επιπλέον χρεώσεις αποκατάστασης ή αναβάθμισης.

Τομείς καθορισμού κοστολογίου: Domain | Hosting | Κατασκευή site (γραφιστικά) | Κατασκευή site (προγραμματιστικά) | Συντήρηση site | Τεχνική υποστήριξη | Προώθηση site (onpage SEO) | Προώθηση site (google adwards, facebook, κλπ).

8. Εξουσιοδοτήσεις ενεργειών
Κατά την συνεργασία μας ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ E-MAILS που θα μας δηλώσετε στην αρχή, μπορούν να ζητούν ενέργειες για το web site σας. Οτιδήποτε άλλο θα αγνοείται για λόγους ασφαλείας. Δεν γίνονται ενέργειες για το web site σας ή την εφαρμογή σας τηλεφωνικά, παρά μόνο μέ γραπτό αίτημα από τα εξουσιοδοτημένα e-mails (αν στην πορεία θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποιο e-mail, είστε υποχρεωμένοι να μας ενημερώσετε ώστε να δηλωθεί ή να αφαιρεθεί στα εξουσιοδοτημένα e-mails).
Για την δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση θα πρέπει να ορίσετε ένα άτομο από την επιχείρηση σας, το οποίο θα είναι εξουσιοδοτημένο απο την πλευρά σας και με το οποίο θα επικοινωνούμε για τα διαδικαστικά του site (αφορά εταιρείες που έχουν πάνω από ένα άτομο προσωπικό).

Σημείωση:
Σε περίπτωση που συνεργάζεστε με άλλη εταιρεία ή τεχνικό και χρειαστεί να γίνει επικοινωνία μαζί τους, λόγω "δυσλειτουργίας" επικοινωνίας που ενδέχεται να υπάρχει με τους συναδέλφους (πχ μη ανταπόκριση γρήγορη, καθυστέρηση αποστολών αρχείων, άρνηση συνεργασίας, κλπ), εμείς θα ενημερώσουμε τον πελάτη μας (εσάς) για το τι πρέπει να λάβουμε από την άλλη εταιρεία ή τεχνικό, και εσείς θα επικοινωνήσετε μαζί τους. Δεν αναλαμβάνουμε εμείς την επικοινωνία με άλλες εταιρείες ή τεχνικούς.

9. Συντήρηση από μεταφορά
Σε περίπτωση που το site σας έχει μεταφερθεί από άλλη εταιρεία, δεν φέρουμε ευθύνη για πιθανό hacked της σελίδας σας που δεν έχουμε κατασκευάσει εμείς ή κενών ασφαλείας ή οποιασδήποτε δσυλειτουργίας. Η εταιρεία μας θα κάνει οτι είναι δυαντό να επιλύσει το ενδεχόμενο θέμα και ενδέχεται να επιφέρει χρεώσεις. Η επίλυση του όποιου τεχνικού θέματος επιφέρει χρεώση ΜΟΝΟ σε περίπτωση δυσλειτουργίας με νεες εκδόσεις (πχ να μην λειτουργεί η φόρμα επικοινωνίας στον νεο server που τρέχει ενημερωμενα λογισμικά η οποία λειτουργούσε στον server που ήσασταν αλλά δεν ήταν ενηεμρωμένά τα λογισμικά του). Όλα τα site και οι εφαρμογές πρέπει ΠΑΝΤΑ να λειτουργούν στις τελευταίες εκδόσεις ασφαλείας του εκάστοτε server.